Trenger jeg visum for å reise?


Visum er en innreisetillatelse til et land. Visum er en måte å kontrollere innreise og unngå at besøkende bryter loven eller søker om asyl i landet de skal besøke. Et visum må brukes sammen med pass. Noen land har avtaler om visumfritak. Det gjelder blant annet Schengenlandene.

Det finnes flere typer visum. Turistvisum er for folk som skal bo på hotell, besøksvisum er for de som skal bo hos slekt og venner, forretningsvisum er for forretningsreisende, transittvisum betyr at man bare skal reise gjennom landet og ikke overnatte, og arbeidsvisum er for de som skal søke jobb i det aktuelle landet.

Et visum gjelder for en viss periode, ofte 3 måneder. Noen land gir bare visum for reisens planlagte varighet. Som regel gjelder visumet for ett besøk, men man kan få et visum som dekker mange reiser innenfor ett bestemt tidsrom. Hvilke land som krever visum varierer og kan plutselig endres.

For å få visum, kontakter man det aktuelle landets ambassade eller konsulat. Noen ganger kan man søke via reisebyrået. For å få visum kan det kreves at man møter opp personlig, at man sender noen andre for å hente visumet eller det kan være nok å sende søknaden i posten. Det avhenger av hvilket land man skal til. Det kan være vanskelig å søke om visum i posten, for det er vanskelig å fylle ut skjemaene korrekt. Man bør søke om visum i god tid før avreise.

For en oppdatert liste over land som krever visum, bør du besøke UDs hjemmeside på nettet.

Brazil

Frankrike - landet med utallige severdigheter for hele familien

Frankrike er et populært land å besøke. Her finner du hundrevis av severdigheter, storbyer, rik kultur og vakker natur, alt etter hva du ønsker å oppleve.

Full artikkel


Hong Kong - et spennende reisemål med mange severdigheter

Hong Kong er en berømt storby som har både moderne skyskrapere og gammel historie. Opplev spennende severdigheter når du besøker denne overveldende byen.

Full artikkel

Søk


Sponsorer