Severdigheter man bør få med seg i Italia


Italia har mange severdigheter, og det er umulig å besøke alle i løpet av et par ferieuker, men her er noen forslag til steder man bør besøke.

Roma er et opplagt reisemål når man skal til Italia. Her kan man besøke det romerske badet, Colosseum og selvsagt Peterskirken, som er et imponerende byggverk. Roma er en by som egentlig fortjener en hel ferie alene. Andre byer man bør besøke i Italia er Napoli og Firenze. Napoli ligger vakkert til med mektige Vesuv i bakgrunnen.

Firenze har mange severdigheter, blant annet broen Ponte Vecchio fra det 14.århundre. En annen severdighet er katedralen, som er verdens fjerde største katedral. Den ble påbegynt i 1296, men ble ikke ferdig før 150 år senere. Klokketårnet ved siden av katedralen er 82 meter høyt.

Dolomittene i de italienske alpene er stedet for alle som elsker fotturer om sommeren og skisport om vinteren. Her finner du vakker natur og mange turmuligheter. Hvis du liker naturopplevelser, bør du også dra til Toscana. Der kan du oppleve vakre vingårder og det skjeve tårn i Pisa fra 1173. Hvis du har tid, bør du også besøke en av de italienske øyene eller den vakre Adriaterhavskysten.

Andre berømte steder i Italia er Pantheon og det sixtinske kapellet. Pantheon ble bygd for mer enn 2000 år siden, og ble senere omgjort til en katolsk kirke. Det sixtinske kapellet er et av de mest kjente byggverkene i Italia. Kapellet ble påbegynt i 1475 og sto ferdig fem år senere. Kapellet er berømt for maleriene av Michelangelo.

Opplev evig vakre Italia.

Brazil

Frankrike - landet med utallige severdigheter for hele familien

Frankrike er et populært land å besøke. Her finner du hundrevis av severdigheter, storbyer, rik kultur og vakker natur, alt etter hva du ønsker å oppleve.

Full artikkel


Hong Kong - et spennende reisemål med mange severdigheter

Hong Kong er en berømt storby som har både moderne skyskrapere og gammel historie. Opplev spennende severdigheter når du besøker denne overveldende byen.

Full artikkel