Severdigheter og kjente steder i Frankrike


Den første severdigheten man tenker på i Frankrike er kanskje Eiffeltårnet i Paris. Paris har mange andre severdigheter også, både historiske bygninger og museer, og selvsagt bør man oppleve stemningen i denne byen. Eiffeltårnet, Louvre, La Dèfense og triumfbuen som ble bygd for å feire hundreårsjubileet til verdensutstillingen i 1889 er verdt å få med seg. Fra La Dèfense ser man ned til Place de la Concorde, dersom været er klart.

De som reiser med barn må selvsagt dra til Disneyland Paris. Dette er et opplagt reisemål for familier, og noen tilbringer hele ferien sin her.

Men Frankrike er selvsagt mer enn Paris. Notre Dame i Strasbourg er et turistmål man må få med seg hvis man liker vakre bygninger. Det astronomiske uret utenfor katedralen er velkjent og populært. De som liker storslåtte bygninger må heller ikke gå glipp av Versaille. Byen Cannes er kjent for glamour, glitter og varme sommerdager. Her kan man nyte bading og shopping.

Monets hage ligger i Giverny. Her malte den berømte kunstneren noen av sine mest kjente verker. Kunstnere fra hele verden kommer for å la seg inspirere. Ikke bli overrasket hvis du ser folk som sitter i hagen og maler. Kunstelskere bør også besøke Picassomuseet i Antibes.

Du bør også få med deg noe av landets natur. Det er mange vakre slott på landsbygda i Frankrike, i tillegg til vingårder og fargerike lavendelåkre. Bretagne er et veldig vakkert område. Havnen i Brest er også kjent for den naturlige skjønnheten sin.

Frankrike har noe for alle.

Brazil

Frankrike - landet med utallige severdigheter for hele familien

Frankrike er et populært land å besøke. Her finner du hundrevis av severdigheter, storbyer, rik kultur og vakker natur, alt etter hva du ønsker å oppleve.

Full artikkel


Hong Kong - et spennende reisemål med mange severdigheter

Hong Kong er en berømt storby som har både moderne skyskrapere og gammel historie. Opplev spennende severdigheter når du besøker denne overveldende byen.

Full artikkel