Husk pass når du skal reise utenfor Norden


Du bør ta med deg pass nesten uansett hvor du skal reise. Dersom du reiser i Norden, kan du reise uten pass, men ellers bør du ha et pass. Politiet anbefaler at du har med deg pass også innenfor Schengenområdet, selv om du kan reise fritt mellom disse landene. Utenfor Schengen kreves det alltid pass. Folk i deler av Finnmark kan forenkle grensepasseringen hvis de har grenseboerbevis.

Pass er det eneste id-beviset som er gyldig internasjonalt. Passet bekrefter at du er norsk statsborger. Du trenger vanligvis ikke pass på grenseovergangene innenfor Schengen, men det kan skje uventede ting der også, som får enkeltland til å skjerpe grensekontrollen. Et eksempel er terrorangrep. Da kan landene bestemme seg for å kontrollere inn- og utreise. Et pass er også greit å ha dersom det oppstår problemer i utlandet og du trenger hjelp.

Pass er nyttig i andre sammenhenger også. Ofte kreves det pass for å få billetter på fly eller ferger i utlandet, og mange hoteller ber om å få se pass ved innsjekkingen. Dersom du har et gammelt pass, kan det være greit å få det fornyet hvis du skal til land som USA. Hvis du vil reise til USA uten visum, må du ha maskinlesbart pass og registrere deg elektronisk minst 72 timer før avreise.

Den enkleste måten å få pass i Norge er å kontakte den nærmeste politistasjonen. De kan hjelpe deg videre. Husk å ha et oppdatert bilde på passet ditt.

Brazil

Frankrike - landet med utallige severdigheter for hele familien

Frankrike er et populært land å besøke. Her finner du hundrevis av severdigheter, storbyer, rik kultur og vakker natur, alt etter hva du ønsker å oppleve.

Full artikkel


Hong Kong - et spennende reisemål med mange severdigheter

Hong Kong er en berømt storby som har både moderne skyskrapere og gammel historie. Opplev spennende severdigheter når du besøker denne overveldende byen.

Full artikkel

Søk


Sponsorer

Partner nettsteder